Sunday, May 20, 2012

Sensasi Hotel Di Pinggir Jurang Yang Menakutkan


Menginap di hotel lima bintang mungkin tidak dapat mengalahkan sensasi saat menginap di hotel satu ini. Mewahkah? Mahalkah? atau perkhidmatannya yang top? sama sekali bukan malah kemudahan yang disediakan "cukup sederhana", namun yang heboh adalah lokasinya yang ada diatas gunung dan tepat berada di pinggir jurang Ya inilah hotel karya syarikat Itali LeapFactory yang membina hotel kecil berbentuk silinder diatas gunung Mount Blanc Itali, kira-kira dengan ketinggian 2.835 meter di atas tanah. Kerana sulitnya lokasi, hotel berbentuk tabung ini musti diangkut dengan helikopter.
Waw dengan lokasi di pinggir jurang menjadikan hotel ini mempunyai pemandangan yang sangat indah, namun siapa yang mahu menghuni hotel ini ya? ternyata sasaran utamanya adalah para pendaki gunung. Hotel ini dilengkapi ruang tamu, dapur, bilik tidur, dan tandas, sementara di atapnya dilengkapi dengan panel suria untuk mengisi keperluan elektrik. Para pendaki tidak perlu bimbang lagi musti berkhemah di udara yang sangat sejuk, kerana telah tersedia hotel ini, mengenai sewa bilik permalam belum diketahui.
Terima kasih Telah Membaca Artikel Di tabekpuang.blogspot.com- Jika  Artikel Ini Dirasa Bermanfaat Tolong Share Kepada rakan-rakan Anda dan Like Page atau Follow Kami...

No comments:

Post a Comment