Friday, May 18, 2012

Inilah Gambar Facebook Peribadi Mark Zuckerberg Yang Berjaya Di Perolehi
Gambar-gambar peribadi Mark Zuckerberg yang diupload pada facebook peribadinya berjaya di akses oleh ahli web setelah adanya kesalahan security pada jejaring sosial ini.
Siri gambar daripada laman peribadi Facebook Mark Zuckerberg yang diedarkan hari ini terjadi setelah seorang ahli web berjaya mendapatkan akses akibat adanya kesalahan di laman jejaring sosial.Bug dalam alat pelaporan Gambar website - yang dalam Facebook dikatakan hanya sementara membuat pengguna boleh mengakses gambar orang lain. Pengguna boleh melihat gambar-Gambar peribadi dengan 'melaporkan' gambar profil sebagai 'tidak sesuai', yang kemudian melihat gambar-Gambar lain yang dipaparkan, seperti orang-orang dari CEO Facebook, Mr. Zuckerberg.


                                                               (Zuckerberg dengan kekasihnya Priscilla Chan) 
Seorang juru bual Facebook mengatakan kepada CNET, bahawa kesalahan terjadi kerana 'satu daripada kod terkini mendorong' sehingga membuat kandungan dapat di akses. Namun hal ini dipastikan sudah diperbaiki dan hanya berlangsung waktu yang singkat.
Sistem laporan telah dimatikan dan akan kembali ke normal selepas bug dibaiki oleh pemaju website, juru bual menambah, menyatakan komitmen laman untuk melindungi data privasi.Kesalahan yang membuat foto peribadi Zuckerberg terbuka ketika software engineer Mike Rundle, Raleigh, North Carolina memasang link ke facebook dengan sharing foto di laman Imgus. Tapi Mr Rundle mengatakan ia pertama kali melihat foto-foto berkaitan dari perbincangan di forum online Berita Hacker.

Kekasih lama Mr Zuckerberg Priscilla Chan digambarkan dalam sebahagian besar foto. Beberapa dari mereka dapat dilihat umum di profil awam Facebook-nya. Sebahagian foto peribadi ini diambil di lokasi rumahnya di Palo Alto, California. Jutawan muda usia 27 tahun ini memiliki kekayaan mengejutkan $ 17.5 trilion. Rumah dengan dinding luar yang dibina pada tahun 1903 dan pohon tua menawarkan privasi, mempunyai pavilion hiburan dengan sebuah perapian terbuka dan built-in barbeque.
Terima kasih Telah Membaca Artikel Di tabekpuang.blogspot.com- Jika  Artikel Ini Dirasa Bermanfaat Tolong Share Kepada rakan-rakan Anda dan Like Page atau Follow Kami...

No comments:

Post a Comment